Een overheerlijk barbecue recept voor kippenvleugels!

Een overheerlijk barbecue recept voor kippenvleugels!

Een BBQ is het perfecte moment om met vrienden en familie te genieten van lekker eten, drinken en gezelschap. Het kiezen van het perfecte recept kan soms lastig zijn, maar vrees niet! In deze blog delen we een smakelijk en eenvoudig BBQ recept dat zeker indruk zal maken op uw gasten.

Het gerecht dat we vandaag delen is geroosterde kippenvleugels met honing-mosterdsaus. Voorbereiding is de sleutel tot succes bij dit gerecht, dus begin met het marineren van de kippenvleugels een dag van tevoren. Meng in een kom de kippenvleugels, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zorg ervoor dat de marinade gelijkmatig over de kip wordt verdeeld. Laat de kippenvleugels gedurende minstens 8 uur in de koelkast marineren.

Wanneer het tijd is om te grillen, verwijder dan de kippenvleugels uit de marinade en laat ze op kamertemperatuur komen. Steek de BBQ aan en laat hem opwarmen tot hij heet genoeg is. Leg de kippenvleugels op de grill, en rooster ze ongeveer 15-20 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Terwijl de kip aan het roosteren is, is het tijd om de honing-mosterdsaus te maken. Meng in een kom 1/4 kopje honing, 1/4 kopje mosterd en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Voor extra smaak kunt u ook een teentje knoflook toevoegen aan de saus. Zorg ervoor dat de saus grondig gemengd is.

Wanneer de kippenvleugels klaar zijn, haal ze van de grill en leg ze op een bord. Bedruip ze met de honing-mosterdsaus en garneer met verse kruiden zoals gehakte peterselie of koriander.