Een heerlijk recept voor BBQ garnalen

Een heerlijk recept voor BBQ garnalen

Heb je ooit garnalen op de barbecue geprobeerd? Zo niet, dan heb je echt iets gemist. Garnalen zijn niet alleen heerlijk, maar ook makkelijk te bereiden. In dit blog geef ik je een geweldig recept om de beste BBQ garnalen ooit te bereiden. Het is een eenvoudig recept met slechts een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al thuis hebt. Door de juiste kruiden toe te voegen, kun je een geweldige smaak creëren die je geportioneerde garnalen compleet zal maken.

Stap 1

Het eerste wat je moet doen natuurlijk is naar de winkel gaan om garnalen te halen. Koop de verse garnalen, echt versieuze garnalen, omdat dit heel belangrijk is voor de smaak van de garnalen. De verse garnalen moet je eerst schoonmaken. Haal de schaal uit de garnalen en maak een snee langs het midden van de garnalen zodat je de darm kunt verwijderen. Nadat je alle garnalen hebt schoongemaakt, zet je ze opzij.

 

Stap 2

Nu gaan we naar het belangrijkste: het kruiden van de garnalen. Marineer de garnalen met een mengsel van olijfolie, citroensap, knoflook, rozemarijn, enkele blaadjes basilicum, en zout en peper. Laat de garnalen minimaal een uur marineren. Als je meer tijd hebt, laat de garnalen dan maximaal 6 uur marineren. Dit geeft de garnalen de kans om de smaak van de kruiden echt op te nemen.

Stap 3

Als de garnalen zijn gemarineerd, is het tijd om ze op de barbecue te leggen. Leg ze op middelhoog vuur op de grill en keer ze regelmatig om. Na ongeveer 5 minuten moet je de garnalen omdraaien en het vuur iets hoger zetten en nog eens 3 minuten op de grill leggen. Op deze manier krijgen de garnalen een mooie kleur en zijn ze van binnen perfect gaar.

Nu zijn de garnalen klaar om te serveren. Serveer ze met wat extra citroensap en knoflook en eventueel een beetje verse groene salade. Dit is een klassiek en simpel recept dat altijd een succes zal zijn bij je gasten, familie en vrienden.