Wie houdt er nu niet van een lekker bord pasta? En wat is er nou beter dan een verfrissend pasta gerecht tijdens de warme zomerdagen? Het is tijd om het BBQ seizoen eens te vermengen met jouw favoriete pasta gerecht! Deze BBQ pasta is eenvoudig te maken en perfect voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. Laten we beginnen!
– 400g pasta
– 450g cherrytomaatjes, gehalveerd
– 1 middelgrote rode ui, in dunne reepjes
– 2 paprika’s, in blokjes gesneden
– 250 cm3 barbecuesaus, elk merk naar keuze
– 1 el tomatenpuree
– 4 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 el honing
– 2 el olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: verse basilicum en Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
1. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de pasta ‘al dente’ is, anders wordt deze te zacht wanneer deze wordt gemengd met de saus.
2. Terwijl de pasta kookt, verwarm je in een grote koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode ui toe en bak voor ongeveer 2-3 minuten tot de ui zacht wordt.
3. Voeg de gesneden paprika’s en cherrytomaatjes toe aan de pan en bak deze ook ongeveer 5 minuten mee.
4. Voeg nu de barbecuesaus, tomatenpuree en honing toe en roer alles goed door elkaar. Laat de saus nog eens 5-7 minuten op laag vuur sudderen.
5. Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe aan de koekenpan en roer goed om totdat de pasta volledig is bedekt met de saus.
6. Breng de pasta op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat verse basilicum en Parmezaanse kaas toe.
7. Serveer direct en geniet van deze zomerse BBQ pasta!