Heerlijke vegan BBQ-recepten voor de zomer

Heerlijke vegan BBQ-recepten voor de zomer

Met de zomer in volle gang zijn BBQ-feestjes een perfecte manier om van het buitenleven te genieten. Maar nu steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl, is het belangrijk om een aantal heerlijke veganistische BBQ-recepten in je arsenaal te hebben om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de festiviteiten. Of je nu een groot buitenfeest geeft of een gezellig samenzijn, een smaakvol plantaardig dieet biedt voor ieder wat wils. Hier zijn een paar van onze favoriete vegan BBQ recepten om uit te proberen!

 

Gegrilde Tofu en Groente Kabobs:

 

Deze veggie spiesjes zijn perfect voor een BBQ. Grill wat tofu samen met je favoriete groenten zoals paprika, cherrytomaatjes en uien. Marineer de tofu in een pittige, rokerige saus op basis van limoensap, olijfolie, sojasaus, chilipoeder en komijn. Dit gerecht is perfect voor iedereen die op zoek is naar een smakelijke veganistische maaltijd boordevol proteïne.

 

Veganistisch getrokken jackfruit

 

Dit is een heerlijk en leuk plantaardig alternatief voor pulled pork. Jackfruit is een grote tropische vrucht met een vezelige textuur die lijkt op pulled pork. Deze BBQ-klassieker kan worden gemaakt met een mengsel van jackfruit, barbecuesaus en kruiden. Het resultaat is een zoet en rokerig, smeltend, veganistisch genot. Serveer het op veganistische broodjes met wat koolsla voor een perfecte zomertraktatie.

 

Gegrilde tofu sandwiches

 

Til veganistische sandwiches naar een hoger niveau met deze gegrilde tofu sandwiches. Ze zijn gemakkelijk te maken en je kunt alle toppings gebruiken die je lekker vindt. Begin met het marineren van wat gesneden tofu in je favoriete saus en gril het daarna tot het perfect is. Leg het op brood naar keuze, beleg het met avocado, sla en wat vegan mayo, en je hebt een heerlijk broodje!

 

Veganistisch Geroosterde Maïs

 

Zoete en sappige zomermaïs is een perfect bijgerecht voor elke BBQ. Bestrijk de maïs met een mengsel van olijfolie, knoflook en paprikapoeder en gril hem dan tot hij lichtjes verkoold is. Serveer het met wat veganistische boter, zout en peper, en je hebt een eenvoudige en smakelijke BBQ-klassieker.

 

Veganistische aardappelsalade

 

Aardappelsalade is een klassiek bijgerecht voor elk BBQ feestje, en het is een van de makkelijkste gerechten om veganistisch te maken. Vervang gewoon de traditionele mayonaise door veganistische mayonaise en je hebt een romige en heerlijke salade waar iedereen van kan genieten. Voeg wat blokjes selderij, augurken en uien toe voor extra smaak. Het is een perfect bijgerecht voor elke BBQ.